Žanet &friends

Žanet & Friends

Pozivamo vas da uživate u jazz večeri sa odvažnom pijanstkinjom Žanet Medinceva i njenim prijateljima Dušicom Stamenković koja svira flautu, Mirzom Sijerčićem – saksofon i fenomenalnim plesnim klubom Romantic.

U jazz se zaljubila već sa 17 godina, slušajući na gramofonu Luisa Amstronga i Elle Fitzgerald. Svoje znanje stekla je na Nacionalnom univerzitetu za kulturu i umjetnost Kijev, Ukrajina. U dugogodišnjoj karijeri radila je u muzičkoj školi, svirala u filharmoniji, muzicirala, pjevala, režirala…

Dušica Stamenković – Apsolvent master studija na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Pohađala master classove u Dubrovniku kod profesora mr. Mate Zupan, soliste Ljubljanske filharmonije. Nastupala na raznim kulturnim dešavanjima u sklopu Muzičke akademije u Sarajevu. Član stručnog žirija mlade publike na Sarajevskom filmskom festivalu 2017. Profesor flaute u privatnoj Muzičkoj školi Basic kod direktora, kompozitora Djordja Jovančića.

Mirza Sijerčić (2000.) Završava Osnovnu školu „Kovačići“ i Osnovnu muzičku i baletsku školu „Novo Sarajevo“ odličnim uspjehom. Saksofon završava u klasi prof. Afrodita Obućina. Od 2011 postaje aktivni učesnik narodnog orkestra Radničkog Kulturnog Umjetničkog Društva „Proleter“. 2013 član je revijalnog orkestra Sarajevo Big Banda. Pohađao je masterklasove kod prof. Lev Pupis (SLO), prof. Jovana Joka (SLO), Vitaly Vatulya (RUS), Lovro Merčep (NL). 27.3.2017 Učestvuje na zajedničkoj probi Orkestra Oružanih snaga BiH & The Band of Royal Air Force Reigiment (UK). Na XIX Federalnom takmičenju učenika i studenata u Livnu osvaja 1 nagradu. Trenutno pohađa Srednju muzičku školu Sarajevo, a saksofon uči u klasi prof. Adnan Cico

S obzirom da je Žanet dokazani prijatelj Miksera ili duša pomenutog kako to gosti našeg Art bara često kažu, zajedno ćemo uživati u koncertu Žanet i njenih prijatelja koji poklanjaju Vama i cijelom Sarajevu.

Ulaz za posjetice je BESPLATAN!!
Vidimo se u Kolodvorskoj 12.