SUNDAY STORIES IN MHS event cover

Sunday Stories @ MHS

Sunday Stories je bend formiran u Sarajevu 2013.godine i čine ga: Nina Babić, Saša Ćirić, Mustafa Kurtalić, Zlatan Begić i Valentin Šeremet.

Do sada su objavili album i dva spota za pjesme: „Bajka“ i „My Man is a Dick“. Zahvaljujući drugom spotu, Sunday Stories su ostvarili prvo mjesto na državnoj top ljestvici kao i na Jelen Music Show Top ljestvici, te je „Dickinson“, kako ovu pjesmu često zovu Sunday Stories, osvanuo i na popularnoj TV stanici „MTV“.
Sunday Stories su imali turneje širom BiH ali i u regiji (Slovenija, Srbija, Hrvatska, Makedonija, Albanija, Crna Gora). Najupečatljiviji samostalni koncert koji su održali u Sarajevu bio je upravo 2017.godine kada na Bašćaršijskim noćima. Pored navedenog potrebno je spomenuti i da su Sunday Stories organizatori Internacionalnog Jazz Dana u BiH 2017.godine te da su 2015. i 2016.godine bili organizatori i učesnici velikog festivala Playing For Change sa preko 100 izvođača, boreći se za mladu muzičku scenu BH.

Nina Babić je ambasador PFC za BiH, te dobitnica zahvalnice Jazz Instituta Thelonious Monk.
Na koncertu 25.11.2017.godine u Mikseru, gosti će imati priliku da čuju sve autorske pjesme Sunday Stories ali i Jazz i Blues standarde u modernim aranžmanima benda.

Više o Sunday Stories: www.sundaystories.ba

Amir Misirlić, poznati sarajevski muzički kritičar, napisao je:
„Ime na koje zaista moram skrenuti pažnju jesu „Sunday Stories“. Ova petočlana ekipa iz Sarajeva za sebe kaže da sviraju punk- jazz. Nakon što sam nekoliko puta, sa velikim užitkom, preslušao njihov debi album, nazvan jednostavno po bendu, ja moram zaključiti da oni sviraju jazz. I tačka. Oni su jazz band u sredini u kojoj je jazz tek, zahvaljujući ovdašnjem jazz festivalu i entuzijastima oko njega, odnedavno stekao pravo glasa. Što je rezultiralo vrlo zanimljivim sastavima koji su izvodili ili jazz u čistom obliku ili u kombinaciji sa nekim drugim, manje ili više bliskim žanrovima.
Nakon tri – četiri godine sticanja scenskog iskustva kroz sviranje jazz standarda ova ekipa se isprofilirala i odlučila da je vrijeme za vlastiti autorski materijal. Tu autorsku ulogu su prepustili svojoj pjevačici Nini Babić koja je, autorski dokazala, da je moguće ostati u okvirima žanra, a ipak biti i nov i svoj.
Bend je trpio razne izmjene, ali od početka su tu, uz Ninu, još i Saša Ćirić i Mustafa Kurtalić. Tu si i Valentin Šeremet i Zlatan Begić. I zadivljujuće je kako pripadnici jedne nove, posve nove generacije, savršeno funkcionišu sa jednim Mustafom Kurtalićem, svjedokom stvaranja ove scene od samih njenih početaka.
Ima u tome i neke posebne simbolike, nekog kontinuiteta scene koji samo njegovo prisustvo obezbjeđuje. A još više ima razloga da me ne plaši ono pitanje sa početka teksta. Ako hoćete pravi odgovor ne treba da slušate ono šta ću ja reći. Ako hoćete pravi odgovor treba da slušate ljude poput „Sunday Stories“.”

Novinarke iz Kolumnist.blogger.ba:
“Svaka odsvirana priča nosi poruku da zrelost ne mora biti stara i da nepredvidljivost karakteru daje na kvaliteti. Taktovi novih pjesama Sunday Stories urezat će vam se u muzičku memoriju i pratiti vas u ritmu ubrzane urbane svakodnevnice.“

ULAZNICA: 5KM
Vidimo se !!!