Blazin-web

Srđan Ivanović Blazin’ Quartet dolazi u Srbiju

Srđan Ivanović Blazin’ Quartet dolazi u Srbiju

Neverovatan Blazin’ Quartet nastupiće po prvi put pred domaćom publikom 07. aprila sa početkom u 21h u Mikser House-u.

Poreklom iz Amsterdama, a sada sa sedištem u Parizu, ovaj mladi bend ne uzima u obzir muzičke granice. Mešaju sve šta vole i što prija kako bi poveli slušaoca na put oko njihovog sveta. Njihova raznovrsna evropska pozadina meša se sa jezikom džez- a oslanjajući se na melodiju i ritam, ostavljajući dovoljno prostora za elektronske elemente.

Za kratko vreme postojanja oni su nagrađeni od strane „Holandskog Jazz Takmičenja“, „Holland Casino Jazz & Pop „, nastupali su u Kini, Tajlandu i Brazilu, zatim na festivalima kao što su North Sea Jazz Festival i u brojnim klubovima i prostorima u Evropi. Izabrani su za Young VIPs Tour 2009 u Holandiji.

Njihov debi album Finding A Way (2009 Challenge) je izvanredno primljen od strane medija javnosti i stavio je bend na mapu sveta. 2012. izdali su drugi album
Jalkan Bazz (Challenge/Metropolis) koji je producirao kultni umetnik – Rambo Amadeus.
Nakon što se Srđan preselio u Pariz, grupa predstavlja novi album La mer, la pierre, la terre, l’oiseau (Coolabel/Absilone), koji izlazi u maju 2017 i sadrži gostovanja različitih umetnika, ali i priznatog gitariste Federico Casagrande iz Italije. Album ce biti dostupan u pred prodaji tokom koncerata u Srbiji.

„Jalkan Bazz je album koji poseduje sve kvalitete vrhunskog džez proizvoda“
Vojislav Pantić – Politika

„Oni pomjeraju i okreću konvencije, onako kako bi se moglo očekivati od benda čiji novi album se zove Jalkan Bazz“
Joseph Woodard – Downbeat

Christophe Panzani – tenor saksofon, efekti
Andreas Polyzogopoulos – Truba
Mihail Ivanov – Bass
Srdjan Ivanovic – Bubnjevi, laptop

Više o sastavu na: www.blazinquartet.com

Ulaznice su u prodaji po ceni od 600 dinara, na prodajnim mestima Gigs Tix-a i u Mikser House-u, dok će na dan koncerta iznositi 800 dinara.