mixer_house_sarajevo_pripreme_7_septembar_2017_RSA2

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Mikser House sa žaljenjem obaveštava javnost da su pregovori oko nastavka rada MH-a,upali u krizu i da je najrealniji scenario da MH prestane sa radom sa današnjim danom. Jedan veliki, ambiciozni, regionalni projekat u koji smo uložili svu svoju energiju i ljubav i sredstva nije mogao da se izbori sa finansijskim dugom iz vremena obimnih građevinskih radova koji su opterećivali redovno poslovanje MH.

Donacije koje su otkazane u poslednji čas pred otvaranje bile su preveliki balast za naše poslovanje. U međuvremenu, Mikser tim se obraćao na više stranih adresa, ali i raznim investitorima i institucijama, ne bili stabilizovali svoje poslovanje. Kratak vremenski rok koji smo imali, kao i veliki broj programa koje smo implementirali, nije nam dao mogućnosti da se izborimo sa balastom iz prošlosti. Paralelno, predstavili smo sarajevskoj i regionalnoj publici veliki broj programa na koje smo izuzetno ponosni. Bez ozbiljne instutucionalne podrške, nismo mogli dalje. Zahvljujući gospodinu Malagiću, vlasniku zgrade, svi građevinski dugovi biće sanirani, na čemu smo mi beskrajno zahvalni. Mi bismo svakako voleli da nastavimo svoj rad, ali bez institucionalne podrške, uvereni smo da je to nemoguće. Svake druge špekulacije oko razloga prestanka našeg rada jednostavno ne stoje i nisu tačne. Svako ko je ušao u našu kuću tokom prethodna tri i po meseca, došao je više nego pun poštovanja i spremnosti da unapredi naš rad. Nismo imali niti jedan incident, niti neprijatnu situaciju.

Posebnu zahvalnost dugujem celom timu Miksera, Nataliji, Denisu, Maši, Moniki, Coletu, Halidu, Mirni, Kugli, Stihomiru, Amri, Danu, Zoran Redžiću, Bati, i naravno Ajlinu Ahmiću koji je u poslednji čas s svojim timom pokušao da stabilizuje naše poslovanje. MH je imao izuzetnu podršku javnosti i publike, kulturne javnosti na ćemu smo beskrajno zahvalni. Trudićemo se da galeriju Frederice , posvećenu jednom od heroja Sarajeva izmestimo na drugo mesto kako bismo sačuvali uspomenu na ovog istinskog junaka koji je položio svoj život
pomažući Sarajevu 1992. Godine.
Iskreno Vaš Ivan Lalić
MH Direktor