Rambo Amadeus

Rambo Amadeus: Rambita Amadeus nije ličnost, to je titula

Sedmi po redu Mikser festival održava se od 8. do 12. juna u Savamali, pod sloganom „Osetljivo društvo“, a glavni muzički stejdž festivala, Depo magacin (Travnička 3) ugostiće između ostalih i Ramba Amadeusa, čiji će gost na koncertu 8. juna biti Beti Đorđević, kao i Rambita Amadeus, koju će Rambo na Mikser festivalu prvi put predstaviti široj javnosti.

Kako je jedna od glavnih tema ovogodišnjeg Mikser festivala ravnopravnost polova, sa Rambom smo razgovarali o ženskom stvaralaštvu u muzici, o Beti Đorđević, Rambiti Amadeus, ali i o ekologiji i njegovom predstojećem koncertu u Savamali.

Rambo Amadeus Foto - Jelena Jovanov
Foto: Jelena Jovanov

Često pičaš o tome da voliš da se voziš ekološkim vozilima, pre svega mislim na tramvaje, čime ćeš doći na Mikser festival 8. Juna?

Kombijem, treba iskrcati opremu.

Slogan ovogodišnjeg Mikser festivala je “Ženijalno”, kakav je tvoj odnos prema domaćem ženskom stvaralaštvu i da li misliš da u Srbiji postoji rodna ravnopravnost ili ne?

NIsam nikad stvaralaštvo odvajao na muško i žensko.

MIslim da ravnopravnost postoji, u nekim oblastima dominuraju muškarci, ali isto tako u drugima žene. Prirodno je to. Kao što muškarci ne mogu da budu majke, ni žene ne mogu da budu očevi, na primer.

Na tvom koncertu na Mikser festivalu, gostovaće i Bety Đorđević, da li možeš da se setiš kakav je bio tvoj prvi utisak kada si je čuo kako peva?

Beti je pjevačica svetskog kalibra. Moj prvi utisak je da sam bio zbunjen, kako je moguće da pored takvog majstorstva je nema na sceni. Nadam se da ćemo ispraviti tu grešku.

Da li možeš da nam otkriješ ko je Rambita Amadeus?

Rambita Amadeus nije ličnost, to je titula.

Šta publika može da očekuje na Mikser festivalu?

Koncert, baš kao i svaki drugi. Nadam se da ćemo namjestiti dobar zvuk, jer to je na koncertima presudno.

02-web-rambo-elemental
Pored Ramba Amadeusa, 8. juna na Mikser festivalu nastupa i grupa Elemental

Ulaznice za prvi dan Mikser Festivala, 8. jun, dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a (Mikser House, Vulkan knjižare, Corner Shopovi) po pretprodajnoj ceni od 900 dinara do 15. maja. Od 15. maja, cena ulaznice biće 1100 dinara.