02-web-pp-art

Prijavite se za humanitarni umetnički konkurs PP Art

Nacionalno udruženje zaštite od požara, NUZOP RS i Mikser House pozivaju sve zainteresovane kreativce na učešće u humanitarnom umetničkom konkursu “PP Art”.
 
PP Art je humanitarni projekat koji poziva vizuelne umetnike, street artiste, dizajnere i sve ostale kreativce da predlože rešenje dizajna protivpožarnih aparata i tako pretvore inače uniformni predmet u unikatno umetničko delo.
Cilj projekta je da podseti javnost o izuzetnoj hrabrosti i požrtvovanosti naših junaka svakodnevice, pipadnika vatrogasno-spasilačkih ekipa širom Srbije, ali i da podigne svest o važnosti protivpožarne zaštite.
 
Umetnici se pozivaju da predlože kreativno rešenje dizajna protivpožarnih aparata, a komadi odabrani na konkursu od strane stručnog žirija biće predmet javne humanitarne aukcije koja će biti održana u Mikser House-u 12. oktobra.
Sav prihod od prodaje dizajniranih protivpožarnih aparata namenjen je za lečeje Miodraga Servanovića, vođe vatrogasno-spasilačke grupe odeljenja za vanredne situacije u Užicu.
 
Učešćem na humanitarnom konkursu direktno učestvujete u prikupljanju sredstava za Miodragovo lečenje koji je u toku intervencije gašenja požara 22 .jula teško povređen kada se na njega obrušio zid i deo krovne konstrukcije, priklještivši mu noge i deogornjeg dela tela, pri čemu je zadobio opekotine IV stepena. Trenutno se nalazi na lečenju u klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije.
 

Konkurs je otvoren do 5. oktobra, a pravo učešća imaju svi punoletni sa teritorije Srbije. Prijave se vrše slanjem najmanje jednog, a najviše tri idejna rešenja (aplicirana na obrazac), naziva rada i kratke biografije umetnika, na mejl office@mikser.rs, sa naslovom „Za konkurs PP Art“.

Obrazac za oslikavanje preuzmite na sledećim linkovima:
 
Stručni žiri će odabrati radove i objaviti učesnike humanitarne aukcije do 7. oktobra, a rezultati će biti dostupni na zvaničnom sajtu Miksera (www.mikser.rs).
Kao zahvalnicu za pokazivanje humanosti i solidarnosti, učesnici aukcije će dobiti plaketu i bocu za gašenje požara sa svojim dizajnom.