Woman practicing yoga on the beach at sunset in Koh Chang, Thailand

Predavanje: Joga kao nauka – samospoznaja i evolucija

U ponedeljak, 24. oktobra, u 19 časova, u Mikser House-u, sanjasin i joga učiteljica Svami Šivamurti Sarasvati održaće predavanje na temu Joga kao nauka – samospoznaja i evolucija.

Predavanje ima za cilj da  publiku upozna sa jogom kao drevnom naukom o evoluciji svesti, nasuprot današnjem, sve više prisutnom, površnom pristupu koji gleda na jogu kao vrstu gimnastike. Svi zainteresovani će upoznati pravi smisao joge, koja je daleko dublja i šira od puke fizičke aktivnosti, jer se samo 1% celokupne joge bavi fizičkim vežbama. Ono što je potrebno današnjem čoveku jeste unutrašnji mir, ispunjenost, smisao, a upravo nas joga usmerava ka samorazvoju, produbljivanju svesnosti, širenju svesti i napredovanju na lestvici evolucije.

Savremeni čovek je usmeren na istraživanje i  otkrivanje spoljašnjeg sveta, ali se još nije odvažio i otisnuo da dovoljno istraži unutarnji univerzum. Upravo joga uči čoveka da nema ničeg prirodnijeg i lepšeg nego vratiti se sebi i da razvijanjem i otkrivanjem sopstva ispoljavamo puni potencijal ličnosti, a um postaje pozitivan i optimističan.

joga_kao_nauka-samospoznaja_i_evolucija

O predavaču:

Svami Šivamurti Sarasvati je sanjasin i joga učiteljica koja je 1984. godine osnovala Satjanada ašram u Grčkoj nadomak Atine koji uspešno vodi realizujući brojne programe, seminare i treninge na razne teme iz oblasti joge koje su potrebne savremenom čoveku .

Svami Šivamurti svake godine putuje po regionu jugoistočne Evrope održavajući vrlo inspirativna predavanja i seminare i gostujući na mnogobojnim manifestacijma i okupljanjima.  Beograd i Srbiju Svami Šivamurti posećuje od 1987. godine tako da ovde ima veliki broj poštovalaca, prijatelja i studenata koji redovno odlaze u grčki ašram.

Predavanje će biti na engleskom jeziku, uz obezbeđen prevod. Ulaznice za predavanje se mogu nabaviti u Mikser House-u (Karađorđeva 46) po ceni od 350 dinara.