bazar

Mozgalice za djecu i vinil ploče privukle pažnju na Mikser Design Marketu

Mozgalice za djecu i vinil ploče privukle su najviše pažnje posjetitelja na ovonedeljnom Mikser Design Marketu „Winter Wonderland“ u Sarajevu.
„Očito je da su djeca oduševljena sa igračkama koje je od septembra ove godine Mozgaonica BiH dovela na tržište. Riječ je o igračkama koje su rađene na Tajlandu, a stimuliraju rad mozga i razvijaju različite vještine kod djece“, izjavila je Feni Amira Zubčević iz Mozgaonice BiH.

Mlađa populacija posjetitelja interesovala se za vinil ploče, koje je na Marketu predstavilo Udruženje građana „Vinil“.

„Bavimo se sakupljanjem i razmjenom rariteta jer se sada vinil opet vraća“, istakao je za Fenu predsjednik Vinila Damir Latić.

Na jednom od štandova Enes Kozličić izložio je nakit koji je djelo akademskog grafičara Mersada Badnjevića i njegove kćerke glumice Darje Badnjević. Radi se o nakitu na platnu s akrilnim bojama.

Osim toga, posjetitelji su sa uživanjem kupovali i predmete iz male tvornice bajkovitih stvari „Anima knitts“ koje su rađene od vune.

„U našoj kreativnoj ‘tvornici’ nastaju bajkovite kapice u obliku kućica koje se zovu Loonice. Svaka kućica je unikatna i ima svoj broj kao i garanciju. Kako se radi o potpuno novom konceptu izrade kapica, odlučili smo se da zaštitimo autorska prava. Pored loonica, radimo i papice i čizmice za bebe uzrasta do 12 mjeseci, kao i igračke (žirafe, mede, ovčice i sovice)“, kazala je za Fenu Lejla Mandžuka Smajić iz „Anima knitts“.

Oni koji još uvijek nisu posjetili Mikser Design Market mogu to učiniti do 18 sati u Mikser House Sarajevo.

FENA/Mikser House