02-web-vintage-market-savamahala

Mikser Vintage market: Savamahala

U nedelju, 6. novembra, u Mikser House-u (Karađorđeva 46), odžaće se Vintage & Antiques market, prodajna izložba predmeta iz 20-30-40-50-60-70-80-tih godina 20. veka.

Ovoga puta, market će biti posvećen “zlatnom vremenu“ Savske mahale, dobu kada je ovaj deo grada bio najvažniji trgovački centar u zemlji. Mikser Vintage market: Savamahala osvrnuće se na istoriju Savama(ha)le, od početka vladavine Miloša Obrenovića koji je 1830-tih godina odlučio da obalu Save pretvori u glavni trgovački centar Beograda u koji će se sliti svi veliki trgovci i zanatlije tog doba.

Uzbudljivi pijačni duh koji je vladao Karađorđevom i Travničkom, gde se nalazila takozvana Mala Pijaca, probudiće se i 6. novembra kada će se u Mikser House-u okupiti second-hand izlagači, kolekcionari vintage odeće , nameštaja i predmeta za kuću, zanatlije, antikvari, modni stilisti, kostimografi, scenografi i druge ljubitelje retro i vintage predmeta iz prve polovine prošlog veka.

Svi zainteresovani izlagači mogu da se prijave do 1. novembra u ponoć, slanjem maila na adresu kuzman@mikser.rs. Prijava treba da sadrži:ime izlagača / grupe izlagača ili naziv prodavnice, okvirni broj izložbenih i/ili prodajnih eksponata uz kratak opis (po mogućstvu sa fotografijama) i kontakt (telefon, e-mail adresa, FB i web stranica – opciono). Kotizacija za učešće iznosi 2000 dinara. Broj prodajnih mesta je ograničen na 50. Prijave podležu selekciji, a finalni spisak učesnika biće objavljen 4. novembra.

Takođe, pozivaju se svi istoričari, istoričari umetnosti, muzeolozi, istraživači, zaljubljenici u istoriju, kolekcionari, radioničari, kreativci da predlože prateći program manifestacije koji može podrazumevati (interaktivno) predavanje, kreativnu radionicu, projekciju, preformans ili izložbu koja je u skladu sa temom novembarskog Vintage marketa.

Mikser Vintage market: Savamahala otvoren je 6. novembra od 12 do 20h, a ulaz za sve posetioce je besplatan.