02-web-sumnjivo-lice

Mikser teatar: Sumnjivo lice

Komad «Sumnjivo lice» Branislava Nušića jedno je od najpoznatijih i najprepoznatljivijih dela u opusu ovog komediografa, ali i u istoriji srpske dramaturgije. Na brojnim pozorišnim scenama, u različitim rediteljskim postavkama, ovaj komad je igran više od hiljadu puta, a teoretičari i kritičari koji su o njemu pisali, slažu se u jednoj oceni: iako napisan u 19. veku, ovaj komad nikada nije prestao da bude aktuelan. Bez obzira na sve promene kroz koje je naše društvo prolazilo, neke stvari su ostajale iste. Državni aparat, troma i bespotrebna birokratija, kao i palanački mentalitet kome se Nušić u ovom delu ismeva – i dalje su neizlečive bolesti našeg društva.

«Sumnjivo lice» u režiji Vojslava Arsića je predstava po, ali i o komadu «Sumnjivo lice». Klasik srpske dramaturgije, ovde je polazna tačka za pričanje priče o promenama, koje se u Srbiji večito čekaju, a teško i sporo događaju… ali i predstava o genijalnosti i talentu pisca, koji je sve bolesti našeg, savremenog društva umeo da dijagnostifikuje još 1887. kada je ovaj (i za tadašnje pojmove: kontroverzni) komad napisao.

Foto: J. Janković
Foto: J. Janković

Produkcija: Centar E8 | Mikser House | Festival Nušićijada

Premijerna izvođenja: 27. 28. 29. jun 2016. 21h u Mikser House – u.

Ulaznice: prodajna mesta Gigs Tixa
Cena: 1500 dinara

Donatorske ulaznice: 

Sumnjivo lice je nova predstava Centra E8. Premijera je zakazana za 27. 28. i 29. jun 2016 u Mikser House. Na gradskom i republičkom nivou odbijeni smo na svim konkursima vezanim za kulturu. Ali, to ne znači da odustajemo od našeg rada!

Donatorske karte možete kupiti u restoranu Mydan (Kozjačka 3-5, Senjak), Mikser House ili pozivom na broj 060 300 888 6.

Cena donatorske karte je 2000 RSD. Kupovinom karte postajete naš saveznik u stvaranju kulturnog sadržaja i podsticanju društveno angažovane umetnosti.

Kupovinom SL KOLEKCIJE, posebno dizajniranih majica i cegera.

Muške i ženske majice, kao i cegere, po ceni od 1500 RSD i 800 RSD možete kupiti u Mikser House ili poručiti na 0603008886

promo-karte5

Branislav Nušić

SUMNjIVO LICE

Koncept i režija: Vojislav Arsić

Dramaturškinja: Milena Bogavac

 

Orginalna muzika: Irena Popović Dragović

Scenski pokret: Andreja Kulešević

Video: Ivan Stojiljković

 

Igraju:

Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Predrag Vasić, Marko Panajotović, Đorđe Živadinović Grgur, Uroš Novović, Aleksandar Jovanović i  Aleksandar Vučković

 

Producentkinja: Aneta Goranović

PR i protokol: Marina Ugrinić

Dizajn štampanog materijala: Sanja Drakulić

Producent: Centar E8, Mikser House, Nušićijada Ivanjica