02-web-nakafisanaucnikom

Mikser i Petnica: Na kafi sa naučnikom

Istraživačka stanica Petnica i Mikser organizacija pokreću novu vrstu događaja pod nazivom “Na kafi sa naučnikom”, koji će se jednom mesečno održavati u Mikser House-u i koji će na nesvakidašnji, neformalni i interesantan način publici približiti naučne novosti, savremena dostignuća u nauci, tehnološka otkrića i novine tehnološkog razvoja.

Ideja je da publika dobije mnogo više prostora za diskusiju sa predavačem. Nakon polusatnog uvodnog izlaganja naučnika publika je ta koja preuzima inicijativu i usmerava dalji tok razgovora. Bez prepreke i barijere želimo da se svi osete kao sagovornici naših gostiju.

Drugi u nizu događaja odigraće se 10. maja, kada će svi zainteresovani imati priliku da na „Kafi sa naučnikom“, dr Milanom M. Ćirkovićem, saznaju sve što ih interesuje na temu „Očekuju li nas globalne katastrofe?“. Moderator razgovora biće Nikola Božić.

Prepoznajući potrebu savremenog čoveka da uživa blagodeti naučnog i tehnološkog razvoja i prateći naučna dostignuća i tehnološka otkrića, ali ne samo kao pasivni posmatrač, već kao biće koje ima potrebu da razume i shvati naučne procese, Petnica i Mikser pokreću koncept događaja „Na kafi sa naučnikom“, koji će publici na inovativan način prestaviti nauku i angažovane teme koje u društvu izazivaju diskusije.

Svakog drugog utorka u mesecu, domaćin Mikser House-a biće istaknuti naučnik ili naučnica, koji će sa publikom diskutovati na najrazličitije naučne teme i ohrabriti sve prisutne da se uključe u diskusiju i na taj način postanu aktivni učesnici saznajnih procesa, uživajući u svim blagodetima saznanja.

Događaj počinje u 18 časova, a dobrodošli su svi, bez obzira na uzrast i obrazovanje. Ulaz je besplatan, ali je moguć samo uz pozivnicu, koju posle Uskršnjih praznika možete preuzeti u Mikser House-u, svakoga dana od 12 do 20h.