02-web-lajko-felix-2

LAJKO FELIX U MIKSER HOUSE-U!

LAJKO FELIX U MIKSER HOUSE-U!

„Đavolji violinista“, „Paganini iz Vojvodine“, „mzučki genije“ samo su neke od referenci po kojima se prepoznaje virtuoz Lajko Feliks, a beogradska publika će moći da se uveri u zasluženost ovih titula 28. decembra u Mikser House-u na dugo i željno iščekivanom koncertu čuvenog umetnika!

Muzičar rođen u Bačkoj Topoli, svoja prva muzička iskustva stekao je svirajući citru, tradicionalni instrument poznat među narodima centralne Evrope, da bi vrlo brzo prešao na violinu i postao svetski poznati violinista čija je muzika osvojila publiku od Tokija preko Berlina, Amsterdana, Londona, Beča, do Njujorka.

Nakon niza svetskih uspeha, 2012. godine, Lajko Felix se vraća instrumentu koji je zavoleo još u detinjstvu, citri, i počinje muzičko putovanje koje će zaboravljeni tradicionalni narodni instrument vratiti na velika vrata u 21. vek u sasvim novoj dimenziji! 2013. Felix izdaje „Mező”, izdanje koje je ostvarilo nezapamćen uspeh na WMCE (World Music Chart Europe) top listi, na čijem je vrhu neprikosnoveno stajalo tri meseca.

Nakon „Mező-a“, Lajko feliks i njegov preojekat Operentzia idu korak dalje i dolaze do koncepta koji su nazvali „citra party“, omogućavajući publici da aktivno učestvuje u muzičkom procesu širenja granica prostora i vremena uz pomoć zvuka citre koji se prepliće sa elektronikom i drum and bass-om.

Dobro je poznato da je Lajko Feliks umetnik koji ne voli da se svrstava u žanrove i ima tendenciju da aktivno istražuje prostranstva van utabanih staza, ali ono što je uradio sa Operentziom na  projektu „citra party“ premašuje sva očekivanja. „Citra party“ je u pravom smislu reči žurka, ali ne bilo kakva žurka, već događaj koji spaja i prepliće elektronsku muziku,  folk, downtempo i triphop elemente, koji svi zajedno sintagmi „muzičko iskustvo“  daju potpuno novo značenje.

Ulaznice za koncert su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 1100 dinara, dok če na ulazu cena biti 1300 dinara.