IMG_0046-2

KOOZMETIK: Verujemo da priroda ima rešenje i lek za sve

Koozmetik, novi brend prirodne kozmetike na našem tržištu, beskompromisno kaže DA svemu sto je prirodno i NE svemu sto steti nasem organizmu. Ono što se na prvi pogled primeti jeste da vode računa o svakom detalju, a da svedenošću, minimalističkim i pročišćenim dizajnom u prvi plan stavljaju vrhunski kvalitet koji odbacuje sve ono što je nepotrebno i suvišno. Jovan Antić i Daniela Stanković, koje stoje iza ovog brenda, kažu da su oko sebe oformile tim koji ima visoke kriterujume i koji se svakodnevno trudi da da svoj maksimum. Kreativne i radoznale, zadovoljstvo pronalaze u svemu što je lepo, a priroda im je nepresušna inspiracija.

Razgovarali smo sa Danielom i Jovanom o dizajnu brenda, o prednostima prirodne kozmetike, idejama, preduzetništvu i još ponečemu, a razgovor vam prenosimo u nastavku.

Prvo što se primeti kod Koozmetika jeste fenomenalan, minimalistički dizajn. Ko je bio zadužen za to i kako ste uspeli da nađete “pravog” dizajnera?

Dizajn je pratio čitav koncept Koozmetik-a, a to su minimalizam, jednostavnost i estetika. Grafičkim dizajnom bavile su se Aleksandra Perović Mihajlović i Milica Pantelić, a u razradi su učestvovali Neven Oljačić i Igor Miletić. Ceo tim je dao svoj kreativni pečat našem dizajnu, naravno prateći naše smernice i očekivanja.

kooz

Koliko je teško uklopiti koncept i ideju jednog brenda u dizajn? Čini nam se da ste vi u tome uspeli?

Ukoliko je ono što brend ima da pruži tržištu jasno i nedvosmisleno, onda nije teško da se to iskomunicira i putem dizajna. Koozmetik želi da pruži malo mira u haosu svakodnevice, što pružaju naši proizvodi, dizajn njihove ambalaže, ali i celokupan brending.  

IMG_0087 2

Zašto baš prirodna kozmetika? I da li se priča vašeg brenda zaustavlja samo na kozmetici ili tu postoji i šira slika?

Prirodna kozmetika zato jer nijedna druga nije zdrava za naš organizam. Pored toga, pruža savršenu negu i miriše kao nijedna druga. Verujemo da priroda ima rešenje i lek za sve.

12573932_988782544535346_3518202053339431801_n

2016. godina je proglašena za godinu preduzetništva u Srbiji, a poseban akcenat se stavlja na žene preduzetnice. Koliko vam je bilo teško da se odlučite na pokretanje sopstvenog posla i da li je to što ste žene bila otežavajuća okolnost (i ako da, zašto)? Žensko preduzetništvo iz vašeg ugla?

U kozmetičkoj branši biti žena može biti samo prednost. Žene se retko odlučuju za pokretanje sopstvenog biznisa, da li iz straha ili neznanja ne znamo, ali smo sigurne da imaju mnogo neiskorišćenog potencijala za biznis. Deo našeg tima su stručne i sposobne žene koje nas svojom snagom dodatno inspirišu i daju nam ideje za dalji napredak.  

interior

Iz čega se rodila ideja o Koozmetiku i koji su bili neki od najvećih izazova na putu od ideje do realizacije?

Sopstveni biznis pokrenule zato što smo želele da se bavimo nečim što nam pruža zadovoljstvo, onim što nas ispunjava i što će mnogima olakšati i ulepšati život. I ranije smo koristile prirodnu kozmetiku stranih brendova i osmelile smo se da nešto slično proizvodimo i u Srbiji. Jedan od najvećih izazova je definitivno birokratija zbog prevelike količine vremena i energije koju oduzima.  

12742668_1002993573114243_8714891764457369117_n

Šta nam novo Koozmetik sprema u budućnosti?

Koozmetik tim usavršava i testira recepture za nove proizvode koje ćemo najaviti u skorijem periodu. U toku je i nekoliko interesantnih pregovora za saradnju u zemlji i u inostranstvu zbog kojih smo vrlo uzbuđeni.

tooth

Savet za kolege preduzetnike?

Biti ljubazan i imati hrabrosti. Lepa reč i gvozdena vrata otvara, a nekad ćete baš na njih nailaziti kada ste u škripcu sa vremenom.

 

Koozmetik prirodne proizvode možete nabaviti u Mikser House Balkan design Shop-u (Karađorđeva 46).