Bolji svet

Konkurs za mlade: Predloži svoju viziju Boljeg sveta do 21. maja

Mikser festival je pokrenuo konkurs za mlade „Bolji svet“, u kojem se mladi pozivaju da predlože svoje vizije boljeg sveta i solidarnijeg društva kroz kreativne radove (eseje i likovne radove) koji odgovaraju na teme kao što su rodna ravnopravnost, poštovanje različitosti i građenje novog, boljeg svetskog poretka.

Mikser festival poziva mlade uzrasta od 14 do 19 godina (srednjoškolci i učenici osmog razreda osnovne škole) da se prijave na konkurs Mikser festivala „Bolji svet“, čiji će rezultati biti prikazani na Mikser Kids & Teens zoni ovogodišnjeg Mikser Festivala koji se od 8. do 12. junaodržava u Savamali.

Svi zainteresovani se pozivaju da na mejl youth@mikser.rs pošalju likovne radove (tehnika i format su slobodai, a skenirani radovi se šalju u jpg formatu) ili eseje (word dokument, maksimum jedna strana, 12pt, 1.5 prored) na jednu ili više ponuđenih tema:

  • Introspekcija: kako želim da svet izgleda,
  • Jednake razlike i / ili
  • Moj svetski poredak

Pored priloženog rada neophodno je poslati i podatke: ime, prezime, naziv i mesto škole, razred i odeljenje, naziv rada. Rok za prijavu na konkurs je 21. maj.

Likovni radovi odabrani od strane žirija biće prikazani posetiocima Mikser Festivala od 8. do 12. juna u okviru izložbe „Bolji svet“, dok će najbolji eseji biti teme mini simpozijuma u okviru festivala. Autori pet najboljih radova iz obe kategorije dobiće specijalne nagrade na svečanom zatvaranju festivala.