ZIC-cover

Koncert gitarskog dua Bulatović i Nikčević / 03. februar

Koncertni gitaristi i kompozitori Srđan Bulatović i Darko Nikčević održaće besplatan koncert 03. februara sa početkom u 21h na sceni Mikser House!

Nakon nedavnog uspešnog nastupa u Njujorku (Carnegie Hall) ovaj duo promovisaće svoj najnoviji kompakt disk autorske muzike The Best of Montenegro pred beogradskom publikom.

Dr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević su koncertni gitaristi i kompozitori. Srđan je doktor klasične gitare (diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića, potom magistrirao i doktorirao, takođe na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Vere Ogrizović), a Darko je flamenko gitarista i magistar audio tehnologije (završio je Elektrotehnički fakultet u Podgorici, a magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, na odseku Audio i video tehnologije).

Njihova saradnja počinje 1991. godine i traje do danas kontinuiranim koncertnim aktivnostima, snimanjem kompakt diskova, koncerata, radio i TV emisija, video spotova. Pored klasične muzike koja je nezaobilazni segment njihovog obrazovanja i izraza, želja i otvorenost za upoznavanjem i dopunjavanjem svoga znanja drugim modernim muzičkim stilovima XX i XXI vieka odvešće ovaj duo na zanimljivo višedecenijsko muzičko putovanje, i dovesti ga  do sopstvene autorske muzike.

Koncertni repertoar sa njihovih nastupa iz devedesetih godina sastavljen je od sopstvenih obrada klasične i filmske muzike pažljivo odabranih i prilagođenih svim specifičnostima i nesavršenostima klasične gitare kao instrumenta. Gitaristi su najreprezentativnije kompozicije iz ovog perioda snimili na svojim prvim zajedničkim kompakt diskovima: DUO (2001.) i Nostalgija (2005.) godine.

Nastavljajući izučavanje muzike insprisane folklorom i tradicionalnim kompozicijama raznih zemalja, a u isto vrijeme proučavajući uticaj modernih muzičkih pravaca u kojima je gitara bila i ostala dominantan ili jedan od vodećih instrumenata (flamenko, jazz, rock, figerpicking), gitaristi se okreću sopstvenom izrazu, komponujući i izvodeći sopstvena djela. Oni traže inspiraciju prvenstveno u tradicionalnoj muzici i folklornim temama Crne Gore, ali se takođe u njihovim delima oseća lepota Mediterana, misticizam Orijenta i nepravilni ritmovi Balkana.

Svoja dela izvode na mnogim koncertima u zemlji i inostranstvu, te snimaju TV spotove kao i autorske kompakt diskove Dodir Crne Gore (2011.), Sinergija (2012.) i Ritmico (2015. godine). Duo se van granica Crne Gore predstavljao publici u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Grčkoj, Albaniji, Italiji, Francuskoj, Holandiji, Belgiji, Velikoj Britaniji, Rusiji, Makedoniji.

Ulaz je slobodan, a oni koji žele mogu rezervisati sto uz flašu pića!