02-web-svremenanavreme

Koncert čuvene beogradske grupe “S vremena na vreme”

Nakon nekoliko godina iščekivanja, ponovno okupljanje čuvene beogradske grupe “S vremena na vreme” zakazano je za 23. decembar, kada će pred domaćom publikom nastupiti u Mikser House-u!

Četiri gitare, četiri glasa, Miomir Đukić Miki, Vojislav Đukić Koki, Asim Sarvan i Ljubomir Ninković, utemeljivači i predvodnici domaće akustik scene, podsetiće nas 23. decembra na antologijske hitove kao što su “Sunčana strana ulice”, “Moj svet”, “Put putuje karavan” i druge numere koje su obeležile 70-te i 80-te godine prošlog veka.

Grupa “S vremena na vreme” osnovana je 1972. godine, a njeni članovi su se neformalno okupljali da bi s vremena na vreme snimali pesme za potrebe programa Radio Beograda. čiju su arhivu obogatili sa preko stotinu numera. Bili su pioniri u uvođenju tradicionalnih narodnih elemenata u rok muziku, koristeći stare instrumente kao što je šargija, pa se tako njihova muzika odlikuje kombinacijom akustičnog i električnog sa pratećim zvukovima flaute, orgulja i tradicionalnih mandolina uz sklad vokala u kojima se oseća uticaj Simon and Garfunkel-a.Ostvarili su brojne nastupe širom regiona, a mnoge pesme koje su napravili bile su u samom vrhu top lista bivše Jugoslavije.

Ulaznice za vraćanje u prošlost sa grupom “S vremena na vreme” dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 900 dinara.