NB-iz-web

Izložba koncertnih rok fotografija – Neno Belan i Fiumens

Pozivamo vas na izložbu Anamarije Vartabedijan, koja će se održati u subotu 11. marta, sa početkom u 16h, a u okviru koje će se naći izbor najboljih pedeset fotografija velikog formata koje su nastale na koncertima Nene Belana i Fiumensa (i Mediteranskog orkestra) u proteklih deset godina u Srbiji i Hrvatskoj. Anamarija Vartabedijan je bila službeni fotograf i dva velika koncerta u Domu sportova u Zagrebu održana 2016. godine povodom 30 godina karijere Nene Belana i 2017. godine povodom 20 godina postojanja benda Fiumens. Izlozba se priredjuje povodom koncerta kojim se obelezava 20 godina zajednistva Nene Belana i Fiumensa.

ANAMARIJA VARTABEDIJAN je rođena 13. 06. 1974. u Beogradu.
Magistar slikarstva 2001. godine, FLU, Beograd. Doktorand na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu od 2015. godine.
Priredila je trideset i šest samostalnih izložbi slika, mozaika, rok fotografija i ilustracija u zemlji i inostranstvu od 1995. godine do danas. Osamnaest puta je izlagala sa porodicom Vartabedijan u zemlji i inostranstvu. Grupno izlaže od 1994. na preko sto izložbi.
Predavač je na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika od 2003. godine.

Bavi se koncertnom rok fotografijom od 2004. godine. Fotografisala je preko četrsto koncerata i svirki u regionu i sarađivala je sa mnogim bendovima, muzičkim listovima i internet portalima. Od 2005. godine je urednik fotografije u nedeljnom rok i art veb magazinu –www.davidsubrock.com, a od 2014. godine fotograf-saradnik za Hit stranu Politikinog zabavnika. Pokretač je projekta Rok momenti – izložbe rok fotografije realizovane šesnaest puta od 2006. godine do danas. Bila je službeni fotograf Kud Idijota od 2007. godine. Danas je službeni fotograf muzičkih grupa: Neno Belan i Fiumens, Goblini, S.U.S. i PSI.
Dobitnik je više stručnih priznanja od 1996. godine do danas.

Ulaz je slobodan, dobrodošli.