02-web-hendrix-day

Hendrix Day: koncert u čast legendarnom gitaristi

Naš najpoznatiji bluz rok sastav, Texas Flood, održaće koncert posvećen Džimiju Hendriksu, povodom obeležavanja 46 godina od smrti slavnog gitariste.

Koncert će se održati 16. septembra u 21h, u Mikser House-u, a Texas Floodu će se pridružiti i specijalni gosti koji će upotpuniti “Hendrix Day”.

Beogradski blues rock power trio od svog samog početka ima na repertoaru i Hendriksove pesme, a pre pet godina su prvi put izveli program posvećen samo njemu, od kada i nastavljaju tradiciju odavanja pošte legendarnom gitaristi.

Ulaznice za koncert biće dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a od srede, 7. septembra.

// O BENDU TEXAS FLOOD:

Jedan od naših najboljih bluz gitarista, Nenad Mr Swagger Zlatanović osnovao je “Texas Flood” 2004. godine, sastav koji svoj zvuk temelji na uticajima Stivija Reja, Džimi Hendriksa i Led Cepelina. Nakon nekoliko izmena sastava, 2007. se ustanovljuju kao trio, a prvi CD, “Grinnin in Your Face”, izdaju 2009. godine. Texas Flood je do danas imao skoro 1000 nastupa, većinom u klubovima u Beogradu, Srbiji i regionu, ali su zabeležili i nekoliko nastupa na velikim bluz festivalima kao što su Blues Summit (CG), Mostar Blues Fest (BiH), Budapest Blues Festival, Gastoblues (HU), Moto Rock Fest (RO), Luxemburg Blues Festival, Rorschach Jazz Club (CH) itd, a takođe su svirali i kao predgrupa ZZ-Topu na njihovom beogradskom koncertu.

GOSTI:

Katarina Pejak, bluz pijanistkinja i kantautorka.