Predstava Emigranti na Mikser festivalu 2016

01.07.2016.

Posle Berlina, Praga, St. Peterburga i Budimpešte, predstava Emigranti prvi put je u Beogradu odigrana 11. juna na Mikser festivalu 2016.

O predstavi:

Berlin je grad snova za sve mlade ljude, a naročito one koji se bave kreativnom industrijom. Kulturna kao i party prestonica Evrope. Ipak – život je život i u svojoj suštini svuda je sličan.

Predstava je nastala iz našeg intimnog sudara sa počinjanjem od nule. Došavši da živimo u Berlin morali smo da ostavimo iza sebe sve naše lične i profesionalne kontakte, sve ono što zovemo svakodnevnicom. Prazan stan i prazan imenik kao nepomični centar vrtloga dešavanja, šarenila kultura i jezika kojima se Berlin tako ponosi. Tako žive imigranti.

Iz ovog praznog stana i praznog imenika nastaje naša predstava, nastaje u toj praznoj dnevnoj sobi, isključivo iz naše želje za igrom i potrebom za pozorištem kao sredstvom komunikacije. Zanosimo se idejom da je naša predstava društveno angažovani čin, utoliko što njome želimo da dokažemo, sebi i drugima, da je pozorišna igra pravo svakoga, i da joj nije potrebna nikakva institucija da bi živela.

Foto: Dario Marić

decembar 2017.

novembar 2017.

oktobar 2017.

jul 2016.

jun 2016.

mart 2016.