02-web-zaba (1)

Fenomenalna predstava “ŽABA” u Mikser House-u!

Mikser teatar nastavlja saradnju i u 2017. godini sa sarajevskim Kamernim teatrom 55, ponovnim gostovanjem, po mnogima najbolje predstave na Balkanu, u Mikser House-u.

Beogradska publika će 26.februara imati priliku da u Mikser House-u odgleda predstavu “Žaba”, višestruko nagrađivano ostvarenje Dubravka Mihanovića, u režiji Elmira Jukića, sa fenomenalnom glumačkom postavom: Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka i Moamer Kasumović, koju predvodi dobitnik “Zlatnog lava” u Veneciji, fantastični Emir Hadžihafizbegović.

Sudar teatra i života, težina psihološkog realizma, neverovatna bliskost sa publikom i vanserijska gluma već sedam godina predstavu “Žaba” izdvajaju kao najbolju u regionu, što potvrđuju ne samo pozitivne kritike publike i stručne javnosti, već i legendi regionalnog glumišta.  Tako je Milena Dravić ocenila “Žabu” kao najbolju predstavu u regionu, Mustafa Nadarević je izjavio kako je više puta poželeo da bude deo magije na sceni, Miki Manojlović u ostvarenju Elmira Jukića vidi vrhunac smisla teatra, legendarni Bora Todorović je protagonisti Emiru Hadžihafizbegoviću uputio reči hvale rekavši da u glumi nema dalje od onoga što Emir u predstavi radi, dok ga je Rade Šerbedžija okarakterisao kao “glumačkog krokodila”.

Radnja ove nadasve životne priče smeštena je u Sarajevo, a specifična je po tome što je protagonisti prenose na izrazito sugestivan način,  pa nije neobično da se često opisuje kao vrhunski pozorišni čin i najbolja predstava na Balkanu. „Žaba” je priča o svima nama, ljudima današnjeg vremena, dobu nerazumevanja i usamljenosti i potrage za ljubavlju i smislom. Predstava na gotovo hirurški način dijagnostikuje vrijeme u kojem živimo. Ona donosi likove koji se ne snalaze u tranzicijskom vremenu i dobu izmenjenih vrednosti. Tekst se bavi problemima današnjeg vremena koji su isti ili slični u BiH, Hrvatskoj ili Srbiji, a to je prvenstveno problem nepostojanja komunikacije i nemogućnosti da čujemo tuđe mišljenje. Ovaj tekst ima jednu sjajnu tezu, a to je da uvek u svemu tražimo krivca, propuštajući da sami napravimo bitne promene u svojim životima.

Samo neke od priznanja kojima je nagrađena predstava “Žaba” su: Nagrada za najboljeg glumca na festivalu – Emir Hadzihafizbegović, za najbolji dramski tekst  na Marulovim danima (Split), nagradu za najbolju predstavu u BiH na “Pozorišnim igrama” (Brčko), glavnu nagradu i “Zoranov brk” na zaječarskom festivalu “Zoran Radmilović” i specijalnu nagradu za Emira Hadžihafizbegovića na festivalu u Nikšiću.

Predstava je na repertoaru Mikser teatra 26. februara u 21h, a ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 1000 dinara da prvih 100 karata. Nakon toga, cena će biti 1200 dinara.