ARD_0001

Dva mjeseca od otvaranja koje smo obilježili premijerom sjajnog dokumentarca o Dubiozi, Ivan Lalić, izvršni direktor MHS-a govori o planovima i dosada urađenom u našem regionalnom centru kulture.

Beba od dva meseca

Nismo sinoć mogli na lepši način da proslavimo dvomesečni rodjendan MH Sarajevo. Premijera sjajnog dokumentarca o „Dubiozi kolektiv“ ,  neverovatnog benda koji  pre svega  vraća samopouzdanje  Balkanu da može biti svetski  samo ako se malo potrudi, dovela je u MH mnogo  dobrih duhova našeg grada. Teško je bilo koga izdvojiti, s nama je sinoc bilo 500 ljudi koji predstavljaju „the best of“ urbanog Sarajeva, atmosfera je bila fantastična, a nama osmeh nije silazio sa lica. Da, to smo hteli, tako smo zamišlajali MH Sarajevo, organska veza je uspostavljena, još puno, puno posla ali ovaj izabrani put je taj, i mi ga moramo pažljivo i pametno slediti.

Dva meseca rada nama izgledaju kao mnogo više, uloženo je jako mnogo rada i energije u ovaj vrlo ambiciozan projekat koji  želi da pokaže da samoodrživost u kulturi ne mora biti utopija, već šansa da se kultura zapravo predstavi kao razvojna alatka gradova koja uključuje veliki front pozitivnih ljudii i saradnika iz medija, korporacija, fondacija, publike, izvodjača, lokalne zajednice.

Projekat MH Sarajevo je jos uvek beba od dva meseca i proći će još dosta vode Miljackom dok on ne postane ultimativni pobednik. Nastao je na jednoj velikoj, plemenitoj ideji,  sa skromnim budžetom uz ogromne napore svih učesnika u poslu. Od gradjevinskih firmi  Hercing, Lt3, Eelktra, pa do svih zaposlenih u MH,  mnogobrojnih spoljnih saradnika, medija, partnera koji su nam pomogli kada je bilo najteže. Link grupa iz Beograda, pre svih.

Hvala puno  Dubiozi kolektiv na ukazanom poverenju, hvala sarajevskoj publici, hvala svima, idemo dalje sa obavezujućom rečenicom na usnama da moramo „svakoga dana u svakom pogledu po malo da napredujemo“.

Ivan Lalić,

Direktor MH

Fotografije  možete pogledati na http://house.mikser.rs/galleries/