dubioza kolektiv premijera

PREPUN MHS NA PREMIJERI FILMA O DUBIOZI KOLEKTIV

Premijera dokumentarca o Dubiozi kolektiv „Film za djecu i odrasle“, održana je sinoć u prepunom Mikser House Sarajevo. Film prati snimanje novog albuma Dubioza kolektiva i kombinira dokumentarne snimke rada u studiju s biografskim materijalom.

Režiju filma potpisuje Midhat Mujkić, montažer, fotograf i režiser s 25 godina iskustva u struci. Radio je na filmovima 10 minuta i Belvedere Ahmeda Imamovića, Sevdah za Karima Jasmina Durakovića, te na filmovima Pjera Žalice i Srđana Vuletića.

„U filmu smo željeli pokazati kako bend funkcionira i kako je kompletan sistem našeg rada baziran na principu ‘uradi sam'“, naglašavaju  članovi benda. Na premijeri je prisustovala gotovo cjelokupna postava Dubioze ali i mnogi poznati bosanskohercegovački muzičari, glumci i muzički kritičari (Zenit Đozić, Faruk Šabanović, Želimir Altarac Čičak, Frenkie, Zoran Ćatić i mnogi drugi).

Poslije projekcije filma uživali smo na after party-ju u probranim hitovima DJ VJ Dubiozinog dvojca Diskobajagi ; Brane Jakubovića i Vedrana Mujagića.

Nakon premijere u Sarajevu, za 9.novembar 2017. je zakazana projekcija u Atelier Theater-u u Beču.