01-web-coffee-festival

Drugi Savamala Coffee Festival

Udruženim snagama, Mikser i Speciality Coffee asocijacija vas pozivaju na drugi po redu Savamala Coffee Festival koji će 29. i 30. oktobra još jednom Mikser House ispuniti neodoljivim mirisima uz koje volimo da se budimo, družimo, volimo, mislimo i maštamo.

dsc_9679-1

Svež, inovativan i mirisan, Savamala Coffee Festival idealna je destinacija za sve one kojima je kafa više od običnog napitka, za one kojima je kafa strast i vanvremenski užitak, za one koji umeju da uživaju u svakom gutljaju, u prefinjenim aromama, u neodoljivim mirisima, u vrhunskim ukusima.

Na vama je da se opustite i upustite u avanturu otkrivanja i uživanja u novim ukusima i doživljajima, jer vas na Savamala Coffee Festivalu očekuju predstavljanje i degustacije kafe i suplementarnih proizvoda koji se na kafu nadovezuju (kolačići, kroasani, mleko, čokolada, rakija).

dsc_9688

Posebnu atrakciju ove godine, činiće takmičarski deo festivala koji će okupiti prekaljene bariste koji će se nadmetati u dve kategorije: brew i latte art.

Festival je otvoren 29. i 30. oktobra, a ulaznica je 250 dinara po danu.

Izlagači koji će se predstaviti na drugom Savamala Coffee festivalu su:

Kafasutra, Ministarstvo Kafe, Uzitak Coffee selection and delights, Coffee,Tea&Sympathy, Koffein, Distribucija, City Roaster, Java Coffee Serbia, Koppa coffee, Bazzara Espresso, Roastery top cup, Ljubitelji kafe – Doncafé, Single Coffee & tea, 19 grams, Enipinvest, Fisti, Crna Ovca, Stoliceslagalice, E bar, Smart design, Medenjaci, Rakia Bar, Krosani, Djavolcici Kolacici, Tanja Čeko kolači, Kafopije.

PROGRAM:

Subota, 29. oktobar:

12:00 Početak prvog dana

12:15 Svečano otvaranje: organizatori Jovan Zdravković, Miloš Stupar i pobednik prošlogodišnjeg takmičenja u latte artu Nenad Stojanović

12:30 Projekcija filma: The Coffee Man

14:00 Takmičenje u brew kategoriji (šest takmičara po 20 minuta)

17:45 Proglašenje pobednika u brew kategoriji

18:00 predavanje Miloša Stupara: Barista kao profesija

20:00 Kraj prvog dana

Nedelja, 30. oktobar

12:00 Početak prvog dana

12:30 Projekcija filma: The Coffee Man

13:00 Takmičenje u latte art kategoriji (osam takmičara)

17:oo Radionica Nenada Stojanovića: Praktični saveti

19:00 Proglašenje pobednika u latte art kategoriji

20:00 Zatvaranje drugog Savamala Coffee festivala