Dogvil

Dogvil

Slobodno dođite u DOGVIL 22. i 23. februara u 21h! Ulaznice nabavite na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 800 dinara za prvih 100 ulaznica. Naredna cena, kao i cena na ulazu, biće 1000 dinara.

Najtraženija predstava u Srbiji je u decembru obeležila godinu dana igranja, a za to vreme, Dogvil je odigran četrdeset puta u pozorištima, kulturnim centrima, na otvorenim scenama, bez izuzetka ispunjenih mesta, što je redak fenomen u Srbiji, naročito za praktično nezavisnu produkciju.

Predstava je nosilac čak tri nagrade na festivalu Novi Tvrđava teatar (1-8. jul 2015. godine, Čortanovci, Srbija):

• Nagrada za najbolju mušku ulogu – Branislav Trifunović
• Nagrada za najbolju režiju – Kokan Mladenović
• Nagrada za najbolju predstavu
Dogvil je muzičko-scensko delo. Tokom izvedbe smenjuju se dva toka: pozorišna predstava po dramskom tekstu Larsa fon Trira i koncert za čije numere je stihove napisao Kokan Mladenovic.

Predstavu Dogvil, pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, režirao je Kokan Mladenović, a muziku kompozitora Marka Grubića izvodi uživo Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni) i Marko Grubić (bas, loopovi).

Branislav Trifunović igra sve muške likove. U ulozi Grejs je Tamara Aleksić, a od leta 2015. i Milica Janevski. Sve ostale ženske likove tumači Milica Majstorović.

Autore pozorišne predstave Dogvil najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici.

Koproducenti predstave Dogvil su Mikser, SKC Novi Sad i Marko Grubić. Projekat je podržao Sokoj.