derek-brown

Derek Brown i Nikola Arsenijević u Mikser House-u u okviru Belgrade Saxperience-a!

Na ovogodišenjem Belgrade SAXperience festivalu će nastupiti istaknuti saksofonisti iz Francuske, Austrije, Rusije, Italije, Amerike i Srbije: Batist Erban, Nikola Arsenijević (Francuska), Duo Aliada (Austrija, Nikita Zimin (Rusija), Milano kvartet saksofona (Italija), Derek Braun (SAD), Uglješa Novaković, Luka Ignjatović, Kristijan Mlačak, Rastko Obradović, Milan Savić, Bunford Gabor i Srđan Paunović u različitim sastavima, kao i Gudački orkestar sa dirigentom Aleksandrom Sedlarom (Srbija).

plakat-jpg

Drugo veče Festivala Belgrade SAXperience je veče krosover i savremenih programskih sadržaja. Imamo veliko zadovoljstvo da u saradnji sa Američkom ambasadom, domaćoj publici predstavimo jedinstvenog umetnika iz SAD – saksofonistu Derek Brauna (Derek Brown), koji će u Mikser Hausu predstaviti svoj izuzetni muzički performans (Beatbox Sax).

Nakon njega, nastupiće izvođač iz Francuske Nikola Arsenijević, koji će svojim atraktivnim programom (Sax&electronics) predstaviti šta sve saksofon moze u modernom stvaralaštvu. Ovim koncertom započinje mini turneja po Srbiji u okviru programa „Francuska muzička jesen“, a nakon Beograda će nastupiti u Somboru i Subotici sa našim saksofonistom Milanom Savićem i pijanistom Ukijem Ovaskainenom.

Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima eventima po ceni od 800 dinara.