zdenka-baner

Članovi originalne postave grupe TIME i Zdenka Kovačiček u Mikser House-u

Poslednji put su zajedno zasvirali davne 1973. godine. Danas, četiri decenije kasnije, legende konačno ponovo na okupu! Originalna postava legendarne grupe TIME-a, koju čine, Tihomir Pop Asanović, Vedran Božić, Mario Mavrin i Ratko Divjak, okupiće se 18. decembra u Mikser House-u i zasvirati dobre stare hitove: “Za koji život treba da se rodim”, “Makedonija”, “Da li znaš da te volim” i “Pjesma no.3”, koje će nas trijumfalno podsetiti da je rock’n’roll i dalje živ!

 

Beogradski koncert 18. decembra održaće se u Mikser House-u (Karađorđeva 46) sa početkom u 21h, dok će novosadski koncert biti održan dan ranije u isto vreme, u Firchie Think Tank studiju.
Originalna postava grupe TIME, nosilac nagrade “Porin” za životno delo i brojnih drugih muzičkih priznanja, u Beograd i Novi sad stiže u sastavu: klavijaturista Tihomir Pop Asanović (bivši član The Generalsa), gitarista Vedran Božić (bivši član sastava „Grešnici“, „Roboti“, „Wheels Of Fire“, „Mi“, „Nautilus“), basista Mario Mavrin, (bivši član sastava „BP“ i „Convention“) i bubnjar Ratko Divjak (bivši član grupa „Dinamiti“, „BP“ „Convention“…).

Jedan od najpoznatijih gitarista na prostorima bivše Jugoslavije, Vedran Božić počeo je da svira gitaru još ranih 60-ih u pop rock grupama Roboti, Zlatni akordi, Time, Parni valjak, i učestvovao u više od 300 albuma, različitih umetnika. U svojoj dugoj i plodonosnoj karijeri uspeo je i da nastupi sa poznatim gitaristom Džimijem Hendriksom. Zbog toga je objavio CD i DVD “Planet Hendrix” kao posvetu svom velikom idolu iz mladosti, s kojim je 1969. proveo nekoliko nezaboravnih dana.
Ovoga puta, na radost svih ljubitelja rokenrola, zagrebačke momke će predvoditi prva dama jugoslovenske jazz i rock scene, Zdenka Kovačiček, muzičarka koja je tokom svoje karijere sarađivala sa mnogim kultnim sastavima kao što su Nirvana (zagrebački trio), Bijelo dugme, YU jazz-rock selekcija, Telephone blues band, i koja je 2002. godine potvrdila status najeminentnije pevačice na hrvatskoj muzičkoj sceni ovojivši “Porina” za najbolji ženski vokal.

Sada, nakon skoro 40 godina od razilaženja, Pop, Vedran, Mario i Ratko se ponovo okupljaju pred beogradskom publikom, na radost svih ljubitelja starog dobrog rok zvuka.

Ulaznice za koncert u Mikser House-u, 18. decembra, dostupne su na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 1000 dinara, dok će na ulazu cena iznositi 1200 dinara.