Blog: Emilina priča
Ivana Zarić

sgsdfgsdfgEmili je volonterka iz Australije koja je svojom sjajnom ličnošću i energijom grejala Miksalište tokom decembra. Njena priča počinje pre 9 meseci, kada je počela svoje putovanje Evropom. U Berlinu je počela volonterski rad sa izbeglicama, i tamo je volontirala u centru gde se izbeglice skupljaju i kuvaju zajedno. Ovakva aktivnost je sjajan primer integracije. Emili je naučila mnogo novih recepata. “To je odlično jer oni konačno imaju priliku da pokažu vama nešto. To je lepa promena odnosa moći, a i za nas je dobro da naučimo nešto o njihovoj kulturi.”

Na Miksalištu, Emili je imala brojne radionice koje su takođe deo programa integracije. Njeni časovi engleskog bili su popularni kako među devojkama, tako i među momcima, mada je najviše vremena provodila u Ženskom kutku, projektu koji je podržan od strane Oxfam i UNWOMEN. Tamo su je devojke i žene obožavale, zajedno pravile nakit, štrikale i razmenjivale misli i iskustva. gdgsdgf

“Glavni razlog zbog kog sam došla u Evropu da volontiram sa izbeglicama je taj što ih moja zemlja ne pušta unutra”, kaže Emili. Najveći izazov bio joj je pomirenje sa činjenicom da su izbeglice maltene zaglavljene u Srbiji i ne znaju gde idu. S obzirom da je po obrazovanju antropolog sa posebnim fokusom na socijalni rad, njena ljubav prema radu sa ljudima dala je divne rezultate na Miksalištu.

 

gsdfhdfhd

Comments