BABA-web

Baba Martin Design Market / 19.mart

Mikser Design Market, omiljena kreativna oaza beogradske publike, za poslednje savamalsko izdanje želi da oda počast svim nestalnim, turbulentnim, nekada lepim, nekada manje lepim prilikama u kojima smo se sa svima vama našli i uspešno ih pregurali.

Kako se svaki put trudimo da vas novom i svežom temom obradujemo, ovaj put smo inspiraciju našli u Baba Marti, nepogrešivom vesniku kraja zime i početka proleća, koja svojim promenama raspoloženja savršeno oslikava sve ove godine u koje smo ostavili iza nas,a kroz koje ste nam bili beskompromisno verni.

Baba Marta je mitska figura, jedan od najstarijih paganskih likova koji su preživeli dolazak hrišćanstva, veoma odbro poznat u našem delu Blakana, koja u svojim suknjama donosi kraj surovih zima i zeleno bujanje proleća. Ipak, Baba Marta, ispod svoje umile crvene marame i prijatnog izboranog lica, krije i malo ljutine. Ukoliko se ne umoli na vreme, Baba Marta će svojim lošim rapoloženjem, usred cvetanja prvih visibaba i visideda, poslati hladan mraz i jos poneku pahulju koja je ostala skrivena u njenim skutima, da nas podseti da ne ide sve baš tako lako i glatko! Kako nam zdrav razum govori da se sa dotičnom ne valja preterano šaliti, ovaj put idemo sigurno i pažljivo napred, kako bi razbili potencijalni baksuz.

Kao naš poklon i znak dobre volje, ponudićemo ćudljivoj starici najbolje od beogradske kreativne scene što se može naći u nadi da će ostati nasmejana do kraja marta.

Svi zainteresovani izlagači koji žele da nam pomognu da gorepomenutu odobrovoljimo, pozivamo da protresu svoje zimske škrinje, obrišu prašinu sa alata i prepuste se bujanju prolećnog optimizma! Oni koji odluče da se uhvate u koštac sa zadatkom obaveštavamo da prijave mogu poslati do 10. marta, na e mail adresu kuzman@mikser.rs.

Prijava treba da sadrži: ime i prezime izlagača, naziv studija, brenda ili linije proizvoda, kontakt telefon, kratak opis proizvoda koji će biti izlagani, e mail adresu, web adresu ili link ka FB strani (ukoliko postoji).

Kotizacija za učešće na izlagačkom mestu je 2000rsd, a Mikser House će izlagačima obezbediti izlagačke pultove prosečnih dimenzija 1 x 1.2m. Baba Martin Design Market otvoren je 19. marta od 12 do 20h, a ulaz za sve posetioce je slobodan.