21361088_10154576273443239_1821542497_n

Antiratna tribina „Kulturna kritična masa Balkana“ u Mikser House-u Sarajevo / 09. septembar

Pozivamo vas na antiratnu tribinu „Kulturna kritična masa Balkana“ koja će se održati u subotu 09. septembra sa početkom u 13h.  U aprilu 2016. godine neformalna grupa umetnika i istaknutih javnih ličnosti kao odgovor na rastuće tenzije među državama u regionu  uputila je otvoren poziv javnosti da se suprotstavi ekstremnoj nacionalističkoj retorici koja je zavladala regionom, uz sve učestalije fašističke i ultradesničarske parole

Na tribini će govoriti istaknute javne ličnosti iz zemalja regiona, kao što su: slikar i glumac Uroš Đurić, muzičar i antiratni aktivista Rambo Amadeus, potom Ademir Kenović,  producent i reditelj, Ferida Duraković, književnica i Dino Abazović, profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, te domaćini tribine, osnivač i direktor Miksera, Ivan Lalić koji će ujedno biti moderator tribine.

Ove godine u Mikser House-u Beograd obeleženo je 25 godina od velike rokenrol antiratne akcije koju su u martu 1992. godine organizovali tada najpopularniji rokenrol bendovi u Beogradu: EKV, Električni orgazam i Partbrejkersi. Zajednička pesma „Slušaj vamo-mir brate mir“ je ostala kao simbol tog pokušaja suprotstavljanja mržnji i ratnohuškačkom ludilu koje je zahvatilo sve republike tadašnje Jugoslavije. Tribinu su prenosili najvažniji mediji u regionu, Blic, Jutarnji list, Vijesti i Radio Sarajevo.

Ovaj događaj biće otvoren za javnost i pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže zajedničkoj borbi za bolje sutra!