web-ana-popovic-photo-by-ruben-tomas

Ana Popović 14. januara u Mikser House-u

Kraljica bluza se vraća u Beograd! Nakon legendarnog, unapred rasprodatog, koncerta u januaru 2014 i reprize na otvaranju Mikser festivala u junu 2015, čuvena bluz gitaristkinja, Ana Popović, 14. januara 2017. godine će još jednom obradovati domaću publiku nezaboravnim nastupom u Mikser House-u.

Pravo iz Los Anđelesa, gde živi i i radi proteklih nekoliko godina, jedna od najpriznatijih svetskih bluz muzičara, Ana Popović stiže u Beograd. Upravo iz tog grada su je životni put i karijera poveli preko Holandije, pa čak do Memfisa, svetske prestonice bluza.

Jedina je Evropljanka ikada nominovana za Debitanta godine u okviru WC Handy Awards, bluz verzije Oskara i jedina gitaristkinja koja je bila deo all-star ture “Experience Hendrix” 2014. Ana ima brojne nominacije i osvojene nagrade u Evropi i Americi, a nastupala je sa raznim muzičkim legendama, poput Solomona Burka i B. B. Kinga, a već godinama je zaštitno lice Fendera, najvećeg svetskog proizvođača gitara.

Ovoga puta, Ana Popović će publici predstaviti svoj novi, i u dosadašnjoj karijeri najambiciozniji, projekat “Trilogy” (Trilogji), izanje u kojem je objavila čak tri albuma u jednoj! Trilogija se sastoji od 23 fnk, rok/bluz i džež numera koje su producirane od strane dobitnika Gremija koji je radio sa Lorin Hil i Karlosom Santanom, Vorena Rikera (Warren Riker), dobitnika Gremija Toma Hembridža (Tom Hambridge) i Delfeja Marselisa (Delfeayo Marsalis), jednog od najpoznatijih trombonist, kompozitora i producenata u svetu džeza danas.

U nastup Ane Popović uvešće nas Bend Cotton Pickers koji je nastao 2004. godine u Mladenovcu koji pripada grupi koncertno veoma aktivnih sastava. Mnogobrojni samostalni i nastupi na festivalima širom Srbije bili su odlična prilika da bend stekne i opravda reputaciju odličnog live benda.
Neki od muzičkih uticaja na članove benda su Pink Floyd, Eric Clapton, B.B. King, Tommy Castro, Muddy Waters, Ana Popović i drugi čije pesme je obradila ova grupa.
 
Kontinuirano zalaganje i kvalitet nekoliko puta su i zvanično nagradjeni: Treće mesto (2010.) na takmičenju „Demo masters 7“ u organizaciji Radio Beograd 202 (pesma „Waiting For A Bus“ se našla na istoimenoj kompilaciji); Prvo mesto na 31. Majskoj Gitarijadi u Požarevcu (2010.); Drugo mesto na festivalu “Uhvati ritam” u Svilajncu (2010.) i Prvo mesto na četrdeset petoj Zaječarskoj gitarijadi (2011)!

Ulaznice za koncert su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tix-a i to po ceni od 1500 dinara  i po ceni od 2000 dinara za VIP galeriju.

Cena na ulazu iznosiće 1800 dinara.

Napomena:
Ispred Mikser House-a biće postavljen ograđeni deo predviđen za pušenje, dok u samoj sali pušenje nije dozvoljeno.