02-web-agape-veceri

Agape večeri u Mikser House-u: Program 12 koraka

U ponedeljak i utorak, 14. i 15. novembra, održaće se dva uvodna predavanja u program pod nazivom „Agape večeri“, pod vođstvom dr Marka Lukića, profesora sistematske i istorijske teologije na Teološkom fakultetu u Beogradu.

Prva dva predavanja, koja će se održati 14. i 15. novembra u 19 časova u Karađorđevoj 46 uvešće sve prisutne u seriju predavanja i radionica koje su zasnovane na programu „12 koraka“, poznatijem kao A.A. (Alcoholics Anonymous), a koji doprinosi mentalnoj i fizičkoj obnovi čoveka namenjen ljudima koji pate od neke vrste zavisnosti.

Program „12 koraka“ u svojoj biti predstavlja implementiranje i usvajanje jednostavnih ideja i principa u svakodnevnom životu koje dalje pomažu kod borbe sa najrazičitijim vrstama zavisnosti, od alkohola, kocke, kupovine, seksa, hrane, društvenih mreža, pa sve do procesnih zavisnosti kao što su izlivi gneva, brige, poslovnih uspeha, toksične religioznosti, zavisnosti od druge osobe, itd.

U širem smisli, program se preporučuje svakome ko želi da ozbiljno radi na sebi i doživi duboku zrelost sopstvene ličnosti, što znači da će svakome biti od koristi, bez obzira da li pati od zavisnosti ili ne.

Agape večeri u Mikser House-u će pokušati da razotkriju ljudske probleme i za njih ponude rešenja, a prve večeri će u okviru teme „Život nasuprot preživljavanju“ biti reči o načinima na koji savremeni čovek pokušava da pronađe smisao svog postojanja, svoj identitet i sopstvenu vrednost.

Naredne večeri, 15. novembra, pod temom „Revolucija: kako je najgori godišnji odmor promenio sav moj svet“, predavač će započeti veoma važnu temu pravljenja razlike između religije i duhovnosti.

Predavač obe večeri biće dr Marko Lukić nosilac doktorata iz oblasti sistemske filozofije sa Lampeter fakulteta u Velsu i profesor sistematske i istorijske teologije na Teološkom fakultetu Beograd.

Predavanja obe večeri počinju u 19h, a ulaz je slobodan.