02-web-blues-night

Acoustic Blues Night

Jedan od najznačajnijih bendova domaće blues scene BLUES TRIO održaće posle nekoliko godina pauze beogradski koncert, i to 3. marta u Mikser House-u, sa početkom u 21h.

Grupu su još 1982. godine osnovali Dragan Ružić Macan, (gitara i vokal), Petar Miladinović – Pera Joe (usna harmonika) i Zoran Katrinka Kukac (mandolina i tamburica). Repertoar sastavljen od blues, rock i jazz standarda izvodili su sa snažnim, zanimljivim i ubedljivim izrazom i vrlo brzo su u celoj Jugoslaviji prepoznati kao autentični predstavnici novog akustičnog zvuka.

Svirali su u Sava centru pre Johna Mayalla i Johna Hammonda, nastupali na svim jugoslovenskim i mnogim evropskim blues festivalima, objavili izdanja za sve naše relevantne izdavače PGP RTS, Blues Time Records, Vertical Jazz i Sorabia Disk.

Krajem 80-tih Kukac napušta band i Macan i Pera ostaju sami kao „najmanji trio na svetu“. 1991. Macan se odselio u Švedsku, stekao novo umetničko ime, Homesick Mac, i napravio vrlo uspešnu muzičku karijeru, objavio tri solo albuma, od kojih je jedan sa legendom britanskog bluesa Samom Mitchellom. Od tada on i Pera održavaju band na relaciji Beograd – Helsingborg.

Nastupi na Voxstocku, Blues Stocku, Šabačkom Jazz festivalu, u mnogim klubovima u Rusiji i Švedskoj samo su najvažniji trenuci u poslednijh dvadesetak godina.

Jedan takav, očekuje nas sigurno 3. marta u Mikser House-u, kada će im se pridružiti i Nenad Mr Swagger Zlatanović, pa će naša publika imati priliku da na istom mestu, iste večeri sagleda i blistavu prošlost i isti takav sadašnji trenutak našeg blues-a i uživa u zvucima kakav se ne može čuti često u ovim krajevima.

Ulaznice za koncert su u pretprodaji (GigsTix) po ceni od 400 dinara, a na dan koncerta cena će biti 600 dinara.