Blog: Zastrašujuće je kada u trenu izgubite ono što ste ceo život gradili
Ali

Dom sam napustio pre tri meseca, kada sam sa suprugom i ćerkom započeo neizvesno putovanje. Nedostaje mi Sirija, jako smo lepo živeli i dugo smo ignorisali činjenicu da je u našoj zemlji ratno stanje. Međutim, jednog dana je granata pala tik pored naše kuće, to je bio susret sa stvarnošću i morali smo da se suočimo sa činjenicom da su naši životi ugroženi.

ali
Ali na Miksalištu

U momentu kada smo počeli da se borimo za goli opstanak, shvatili smo da je naš život u Siriji završen, pa sam doneo odluku, spakovao ženu i ćerku i otišao iz zemlje.

Nimalo nije bilo lako doneti takvu odluku, ali sam morao, zarad budućnosti svoje porodice. Moja ćerka je u školu išla do 11. godine, a nakon toga sam morao da je ispišem jer su pripadnici vojske upadali u škole, odvodili devojčice i primoravali ih da postanu deo ISIS-a. Kako sam mogao da dopustim da mi ćerka odrasta u takvom svetu?! Supruga i ja nismo bitni, mi smo svoje proživeli, ali našu ćerku budućnost tek čeka, ona zaslužuje da se obrazuje, da odrasta i spozna prave vrednosti života.  Zastrašujuće je kada shvatite da ste ceo život nešto gradili, kako biste u trenutku sve izgubili…

Nakon tri meseca putovanja, stigli smo u Srbiji i za sada ćemo ostati ovde. Veoma smo zahvalni svima koji su nam pomogli, posebno ovde na Miksalištu. Nadam se da će nas u vašoj zemlji prihvatiti na duže staze, pa i da ću uspeti da nađem posao ovde. Hvala vam još jednom na svemu.

 

Published by the Friedrich Naumann Foundation for Freedom with the support of Mikser House. The views expressed in this blog are those of the authors alone. They do not necessarily reflect the views of the Friedrich Naumann Foundation for Freedom.

 

Comments